Hyaluronzuur in de zomer?

Hyaluronzuur in de zomer?

Dat hyaluronzuur essentieel is voor een vochtarme huid, is bij de meeste mensen wel bekend. Maar wat zijn nu de belangrijke vragen bij het gebruik van producten met hyaluronzuur? En waarom is het gebruik ervan zo heilzaam in en na de zomermaanden?

Weetjes over hyaluronzuur
Hyaluronzuur komt van nature voor in het lichaam, en is een zeer effectieve vochtbinder: het houdt tot 1000 keer het eigen gewicht in vocht vast. Het “trekt” als het ware vocht uit de omgeving (lucht) richting de huidcellen, en laat de huidcellen dit extra vocht opslaan. De huidcellen worden voller en ronder, waardoor de huid er gehydrateerd en “vol” uit ziet. In cosmetica gebruiken we doorgaans de zouten van hyaluronzuur, daarom staat er Sodium Hyaluronate op de INCI lijst (sodium = zout). Er zijn verschillende moleculaire gewichten hyaluronzuur die in cosmetica gebruikt worden. Hoe hoger het moleculaire gewicht, des te minder diep het doordringt in de huid. Hoog- en medium gewicht herstelt het vochtpeil in de epidermis, terwijl het laag-moleculair gewicht het vochtpeil in de dermis herstelt. Vaak wordt er gekozen voor één soort hyaluronzuur, maar je kunt ook twee verschillende gewichten combineren in één product. Op deze manier wordt optimale hydratatie in beide huidlagen bereikt. 

Hyaluronzuur in de zomer
De zomermaanden zijn een aanslag op de huid, waarbij zon, zee, water en airco slechts een aantal voorbeelden zijn die de huid uitdrogen. Wanneer de huid te veel uitdroogt, ontstaan er droogtelijntjes. De huid verliest te veel vocht en wordt vochtarm. Vaak raakt ook de lipide-balans ontregelt, waarbij de huid juist vetter wordt of juist (veel) droger. Studies hebben aangetoond dat een vochtarme, droge huid sneller verouderd. Het gebruik van hydraterende, afgestemde producten is daarom een must. Hyaluronzuur maakt de huid niet overgevoelig voor zonlicht en UV stralen, je kunt een product met hyaluronzuur dus zowel ‘s nachts als overdag gebruiken.

Hyaluron serums van Salonnepro
-Hyaluronic Acid Serum (Ampoule in a bottle) – Sterke booster voor de huid
Zeer geconcentreerd serum met de juiste dosering niet-irriterend, laag-moleculair hyaluronzuur. Ontwikkelt voor diepe hydratatie in de huid om diepere droogtelijntjes van binnenuit glad te strijken.

- Intense Hydra Serum – voor dagelijks gebruik
Licht serum op basis van Aloe Vera en frisse fruitextracten. Bevat een “gouden ratio” van laag-moleculair hyaluronzuur (40-60kDa) en medium-moleculair hyaluronzuur (1500kDa) voor optimale hydratatie in beide huidlagen. De percentages zijn aangepast voor dagelijks gebruik voor een langdurige periode zonder irritatie.

- Aqua Recover HYA+ Serum – starter serum voor dagelijks gebruik
Dit serum bevat medium- tot hoog moleculair hyaluronzuur in een perfecte dosering om mee te starten. Dit serum is ontwikkelt voor vochtarme huidtypen vanaf 20+, om het vochtpeil in de huidcellen in balans te brengen. Wanneer de huid een hoger vochtpeil nodig heeft, raden wij het Intense Hydra Serum of het Hyaluronic Acid Serum aan.