Nieuws

Huidstudio Jess

Lash Lift 
Lash Lift voor een intense, open look!
Lash Lift (ook wel wimper lifting genoemd) is een behandeling om de natuurlijke wimpers te liften zonder gebruik te maken van kunstwimpers. Met een Lash Lift lijken je eigen wimpers langer en je ogen sprekender. Tijdens deze behandeling worden de eigen wimpers gelift met een unieke formule. Deze formule is niet schadelijk voor de wimpers en bevat collageen en cysteïne.
Tijdens een Lash Lift behandeling worden de wimpers ook intens donker geverfd.
Ideaal voor op vakantie! 
Geniet 4-6 weken van je resultaat! 

Voorzorg:

 • Draag deze dag geen oog-makeup (kom zonder make-up naar de afspraak) 
 • Gebruik 5 dagen voorafgaand geen tanningproducten 

Nazorg: 

 • 24 uur wimpers en wenkbrauwen droog houden.
 • Geen producten op olie basis gebruiken
 • 5 dagen voorafgaand en 5 dagen na de behandeling geen self tan producten gebruiken

Na 24 uur kan er weer mascara worden gebruikt en oog make-up. Probeer bij het verwijderen daarvan niet te hard te boenen en het te verwijderen met een remover zonder olie. 
Na 6 weken mag de behandeling weer opnieuw uitgevoerd worden. 

Lash Lift behandeling incl. verven €55,-

Brow Lift; de trend op dit moment! 
Iedereen wilt ze, maar niet iedereen heeft ze.. Volle wenkbrauwen!
Tijdens een Brow Lift behandeling (ook wel wenkbrauw lift, brow lamination of fluffy brows genoemd)  fixeren we semi permanent de wenkbrauwen in de gewenste vorm.
Het ingrediënt Keratine, in de permanent vloeistof, heeft een haarversterkende werking en de inwerkingstijd is slechts 13 minuten. Hierdoor zijn gaatjes minder zichtbaar en ogen de wenkbrauwen voller. Door de wenkbrauwen aansluitend te verven zijn de haartjes van aanzet tot uiteinde goed zichtbaar.
Een Brow Lift behandeling is ideaal voor de onderstaande problemen/wensen:

 • Stugge wenkbrauw haren
 • Warrige wenkbrauwen
 • Asymmetrische wenkbrauwen
 • Kroeswenkbrauwen
 • Geeft een liftend effect 
 • Geeft een open blik 

Resulaat 4-6 weken 
Na 4 weken mag de behandeling herhaalt worden. Een Brow Lift behandeling is niet schadelijk voor de wenkbrauwen, wel  kunnen de wenkbrauwen een verzorgend product waarderen. Gebruik hiervoor de Refectocil Styling gel. 

Nazorg: 

 • De wenkbrauwen mogen 24 uur niet nat worden
 • Niet wrijven in de wenkbrauwen 
 • Geen producten in de wenkbrauwen aanbrengen
 • 5 dagen voorafgaand en 5 dagen na de behandeling geen self tanproducten gebruiken

Browlift behandeling incl. verven en shapen €50,- 

 

De Biopeel, het is een prachtige peeling. Elke klant kunnen wij deze aanraden om de huid een boost te geven.
Nu het voorjaar nadert geeft Huidstudo Jess straks geen fruitzuurpeelings meer omdat deze de huid UV-gevoelig maken. Wij adviseren dan om een Bio Peel te doen. Een BioPeel werkt vannuit binnenuit waardoor de huid niet specifiek uv-gevoelig wordt. Wel worden er meerdere laagjes dode huidcellen verwijderd waardoor een SPF50 creme altijd een must is!

Vorig jaar heeft Salonne Pro naast de welbekende Bio Peel Herbal Powder, de Amino Acid Powder en de Pumpkin Powder gelanceerd. Met de uitbreiding van deze twee powders is de Bio Peel behandeling voor een nog breder scala aan indicaties in te zetten.

Verschillende soorten powders
De Bio Peel wordt voor elke klant speciaal aangemaakt. Er vindt altijd eerst een intake en huidcheck plaats om te bepalen welke powder en biopeel gel er wordt gebruikt. 
Huidstudio Jess heeft nu ook deze 3 verschillende Bio Peel Powders in haar assortiment waarmee we heel gericht op elk huidprobleem kunnen werken. Zelfs voor rocacea en gevoelige rode huiden kan deze peeling mooie resultaten geven.

Deze Powders zijn: 

Herbal Peel:
Ideaal voor de verslapte huid, een huid die met onzuivheden te maken heeft gehad. Bevat een natuurlijke mix van kruiden, zeewier en algen.

Bio Peel Pumpkin Peel
Een powder op basis van pumpkin seeds powder met scrubdeeltjes van basilicum. De Pumpkin Peel heeft een meer enzymatische en keratolytische werking dan de Herbal Peel. De scrubdeeltjes van deze peeling zijn afkomstig van gedroogde basilicumblaadjes en bevatten een hoge concentratie aan verschillende vitaminen en mineralen. Deze concentratie is vele malen hoger bij gedroogde basilicum dan bij de niet gedroogde blaadjes, dit heeft ermee te maken dat in verse blaadjes veel water aanwezig is. Tijdens het drogingsproces verdampt het water uit de blaadjes waardoor we alleen nog een hoge concentratie vitaminen en mineralen overhouden. 
Indicaties:
- doffe/vale huid, verhoornde huid
- grove poriën, veel huidreliëf
- hyperpigmentatie, pigmentvlekken

Bio Peel Amino Acid Peel
Deze powder heeft een basis van wel 20 verschillende aminozuren, waarvan 9 essentiële aminozuren die het lichaam zelf niet kan aanmaken. Eiwitten, oftewel aminozuren, zijn de bouwstenen van onze huid. Wanneer er zich problemen voordoen in de huid, dan is dit terug te zien aan een probleem in de aminozuren van de huid door een verkeerde manier van celdeling waardoor er klachten in de huid ontstaan. Deze huidproblemen pakken we het beste aan bij de basis, dus met aminozuren, waardoor de huid gestimuleerd wordt voor een betere celdeling.
Indicaties:
- rosacea, couperose, schilfering
- gevoelige huid
- actieve acne

Boek snel deze peeling en start nu met het aanpakken van jouw huidprobleem ook in de zomerperiode! 

 

DHA is de afkorting van Dihydroxyacetone. Er zijn verschillende stoffen die deze naam delen, maar voor dit stuk richten we ons op de DHA die gebruikt wordt in zelf-bruinende (tanning) producten. DHA is een suiker welke voor tanning producten vaak uit suikerbiet en suikerriet gewonnen wordt.

DHA reageert met de aminozuren in keratine en kleurt deze bruin en geel. Deze chemische reactie noemen we de Maillardreactie. Ieder aminozuur reageert met hun eigen kleur, van gelige tonen tot bruin. Dit is ook de reden waarom verschillende mensen net een ander kleurtje krijgen terwijl ze hetzelfde product gebruiken. De kleuring begint na een aantal uren en ontwikkelt zich door tot zo’n 48 tot 72 uur na het aanbrengen. Om een egaal resultaat te krijgen is het aan te raden om ruim voor de eerste applicatie de huid te scrubben. Immers, daar waar dode huidcellen zich ophopen wordt het resultaat donkerder, want er is meer keratine om mee te reageren. Het resultaat wordt dan minder egaal.

DHA en een droge huid

Van DHA is alom bekend dat het de huid droger maakt. De Maillardreactie onttrekt namelijk vocht aan de hoornlaag, waardoor deze droger aanvoelt. Zeker wanneer men van nature weinig talg aanmaakt of de huid (zeer) droog of eczematisch is, kan DHA de huid tijdelijk extra droog maken. Meestal bevatten de tanning producten ook weinig tot geen actieve werkstoffen om uitdroging tegen te gaan. Dit komt omdat er maar weinig ingrediënten goed samengaan met DHA. Neem bijvoorbeeld peptiden. Omdat peptiden bestaan uit aminozuren, worden zij bruin gekleurd door de DHA en verliest het product zijn effectiviteit. Dit is de reden waarom Salonnepro gekozen heeft voor Tanning Drops, welke je mengt met jouw favoriete huidverzorgingsproduct vóór de applicatie. Op deze manier kun je toch de ingrediënten gebruiken die jouw huid nodig heeft. Een ander unieke eigenschap van de Tanning Drops is het feit dat de druppels ook met olie gemengd kunnen worden.

Hoe kun je uitdroging tegengaan?

Wanneer je snel last hebt van een (zeer) droge huid, is het aan te raden om de Tanning Drops te mengen met een olie. Dit zorgt er voor dat de huid gedurende de Maillardreactie minder droog wordt. Ook in de dagen na het gebruik van een tanning product met DHA is het raadzaam om de huid heel goed te verzorgen en producten te gebruiken die de huid soepel en wat vetter houden. Vergeet ook het vochtgehalte niet: gebruik in de dagen na het bruinen producten die gericht zijn op het herstellen van de vochtbalans (denk aan een moisturizer of serum met hyaluronzuur). Het is dus belangrijk om te beseffen dat de huid echt extra verzorging en aandacht nodig heeft wanneer je een tanning product gebruikt, vanaf de applicatie tot minimaal 72 uur daarna.

DHA en zwangerschap

Studies hebben aangetoond dat DHA op de huid geen contra-indicatie is gedurende zwangerschap of wanneer borstvoeding gegeven wordt. Spray tans (waarbij het product verneveld wordt) worden wel afgeraden tijdens zwangerschap. De reden hiervoor is het inhaleren van de stoffen en de onbekende effecten hiervan op de ongeboren baby. Het gebruik van een tanning product tijdens de zwangerschap kan er wel voor zorgen dat de huid anders reageert dan voorheen (donkerder, lichter of een meer vlekkerig resultaat) vanwege de veranderde hormoonhuishouding.  

Het belangrijkste onderdeel van de huidverzorgingsroutine is het reinigen, maar waarom is dit eigenlijk de belangrijkste en eerste stap?
De hele dag wordt de huid blootgesteld aan invloeden van buitenaf, vrije radicalen, luchtvervuiling en weersinvloeden. Het beste advies is om de huid tweemaal daags te reinigen, zowel in de ochtend als in de avond. In de ochtend verwijder je huidvuil, zweet en talg die de huid gedurende de nacht heeft aangemaakt. In de avond verwijder je talg, zweet, eventueel make-up en huidvuil wat de huid gedurende de dag heeft geproduceerd en opgevangen. Dit in combinatie met de celdeling van de huid (opstapeling van dode huidcellen) zorgt ervoor dat de huid gedurende de dag veel te verdragen heeft. Door de huid goed te reinigen voorkom je huidverstoppingen en krijgen onzuiverheden minder kans zich te ontwikkelen. Daarnaast worden actieve werkstoffen uit opvolgende producten, zoals serums en crèmes, beter opgenomen door een gereinigde huid en kunnen beter hun werking doen. Door het reinigen van de huid bescherm je de huid preventief tegen huidveroudering, of je nu wel of geen make-up gebruikt.

 

Was voor het reinigen van de huid altijd eerst de handen. Je wilt immers niet dat de bacteriën op je handen op je gezicht komen. Zorg er ook voor dat het water niet te warm of koud is, dit kan op lange termijn de huid irriteren en beschadigen. De voorkeur voor het reinigen van de huid heeft lauwwarm water. De huid reinigen met alleen water is onvoldoende, water alleen verwijdert niet voldoende vuil- en make-upresten. Daarnaast bevat water veel kalk wat uitdrogend werkt op de huid. Kies altijd voor een reinigingsproduct passend bij het huidtype. De voorkeur gaat uit naar een product zonder sulfaten. Sulfaten zijn reinigende stoffen die vet oplossen, maar zij zijn erg irriterend en agressief voor de huid. Sulfaathoudende producten breken het huideigen beschermlaagje af en drogen de huid sterk uit. Met name een huid die van zichzelf al droog is, voelt door sulfaten extra droog en trekkerig aan. Maar ook een vette huid die agressief gereinigd wordt met sulfaten reageert met meer talgaanmaak en wordt daardoor juist vetter.
 
Voor de ogen kun je het beste een product gebruiken speciaal ontwikkelt voor het reinigen van de oogmake-up, zoals de Make-Up Remover Oil. Ook de Gentle Face Wash en de Resurfacing Cleanser zijn zacht genoeg voor de huid rondom de ogen om de oogmake-up te verwijderen.
De cleansers van Salonnepro tasten de pH waarde van de huid niet aan. Een toner is daardoor geen must, maar wel een aanrader. Samen met een cleanser gebruiken we water om de huid te reinigen, het water tast wel de pH waarde van de huid aan. Om dit direct te herstellen raden we het gebruik van een toner na een cleanser aan om ook de vochtbalans van de huid te herstellen. Met het gebruik van een toner begin je meteen met het aanbrengen van actieve werkstoffen.  

 

 

De oogcontouren zijn één van de actiefste en gevoeligste delen van het gezicht. Gemiddeld maken de oogcontouren zo’n 10.000 knipperbewegingen per dag. Naast deze dagelijkse inspanningen, is de huid rondom je ogen 3 tot 5 keer zo dun dan de rest van je gezicht. In tegenstelling tot de rest van de huid, heeft de onderhuid (waar doorgaans het vet wordt opgeslagen) van de oogcontouren geen vetcellen. De huid rondom de ogen is hierdoor gevoeliger, kwetsbaarder en vatbaarder voor externe invloeden. Dit betekent dat je oogcontouren snel volume kunnen verliezen. De eerste tekenen van huidveroudering beginnen dan ook vaak rondom de ogen.
 

De huid rondom de ogen heeft een andere behoefte ten opzichte van de rest van de huid, daarom raden we aan om dagelijks een oogserum en oogcrème te gebruiken in plaats van de normale dag- en/of nachtverzorging. We raden aan om het Eye Serum of de Eye Cream te gebruiken op een gereinigde huid.
 
De huid onder de ogen kan donkerder ogen, donkere kringen ontstaan door vernauwde bloedvaten onder de ogen. Hierdoor vermindert de bloedcirculatie en schijnt de huid blauwig door. De blauwige kleur ontstaat door rood bloed in combinatie met gelig huidpigment, deze combinatie kleurt samen blauwig. Het ontstaan van donkere kringen kan meerdere oorzaken hebben, bijvoorbeeld:
- genetische aanleg
- (te) weinig slaap
- hyperpigmentatie (meer aanmaak van melanine)
- dunne huid, weinig vetweefsel onder het oog
- blootstelling aan uv-straling
- in de ogen wrijven, allergieën
- te weinig drinken
- ijzertekort
- roken
- ouder worden
- schildklieraandoeningen
 
Om donkere kringen zoveel mogelijk tegen te gaan is het belangrijk om veel water te drinken, wrijven zoveel mogelijk te vermijden en voldoende te slapen. Ook het hebben van een gezonde lifestyle en het gebruik van een zonnebril helpt. Met concealers of foundation kan je donkere kringen camoufleren, maar je kunt ook kiezen voor oogproducten met speciale peptiden erin, zoals ons Eye Serum.
 
Eye Serum

Het Eye Serum bevat de peptide Haloxyl, welke de bloedcirculatie activeert en zorgt dat de bloedvaatjes minder vernauwen. De doorstroming wordt hierdoor verbeterd en er is minder “stilstaand” bloed wat blauwig doorschijnt. Daarnaast bevat dit serum ook de peptide Syn-ake, die kraaienpootjes gladstrijkt en minder diep maakt. Vaak activeren deze speciale oog-peptiden ook het lymfesysteem, zodat vochtwallen ook verminderen. Het Eye Serum is geschikt voor alle huidtypen, voor het beste resultaat breng je het Eye Serum aan voor de Eye Cream.

Eye Cream
De Eye Cream bevat de Argireline peptide, die spiercontracties van de mimiekspiertjes ontspant, en de huid hierdoor gladstrijkt. Daarnaast bevat de crème arganolie wat zeer rijk is aan antioxidanten die het afsterven van (gezonde) huidcellen door vrije radicalen tegengaan. De dunnere huid rondom de ogen is erg gevoelig voor vrije radicalen en daardoor ook voor vroegtijdige huidveroudering. De Eye Cream is geschikt voor alle huidtypen, voor het beste resultaat breng je het Eye Serum aan voor de Eye Cream.
 

Eye Serum 15 ml €31,90 

Eye Cream 15 ml €34,90