Oogverzorging

Oogverzorging

De oogcontouren zijn één van de actiefste en gevoeligste delen van het gezicht. Gemiddeld maken de oogcontouren zo’n 10.000 knipperbewegingen per dag. Naast deze dagelijkse inspanningen, is de huid rondom je ogen 3 tot 5 keer zo dun dan de rest van je gezicht. In tegenstelling tot de rest van de huid, heeft de onderhuid (waar doorgaans het vet wordt opgeslagen) van de oogcontouren geen vetcellen. De huid rondom de ogen is hierdoor gevoeliger, kwetsbaarder en vatbaarder voor externe invloeden. Dit betekent dat je oogcontouren snel volume kunnen verliezen. De eerste tekenen van huidveroudering beginnen dan ook vaak rondom de ogen.
 

De huid rondom de ogen heeft een andere behoefte ten opzichte van de rest van de huid, daarom raden we aan om dagelijks een oogserum en oogcrème te gebruiken in plaats van de normale dag- en/of nachtverzorging. We raden aan om het Eye Serum of de Eye Cream te gebruiken op een gereinigde huid.
 
De huid onder de ogen kan donkerder ogen, donkere kringen ontstaan door vernauwde bloedvaten onder de ogen. Hierdoor vermindert de bloedcirculatie en schijnt de huid blauwig door. De blauwige kleur ontstaat door rood bloed in combinatie met gelig huidpigment, deze combinatie kleurt samen blauwig. Het ontstaan van donkere kringen kan meerdere oorzaken hebben, bijvoorbeeld:
- genetische aanleg
- (te) weinig slaap
- hyperpigmentatie (meer aanmaak van melanine)
- dunne huid, weinig vetweefsel onder het oog
- blootstelling aan uv-straling
- in de ogen wrijven, allergieën
- te weinig drinken
- ijzertekort
- roken
- ouder worden
- schildklieraandoeningen
 
Om donkere kringen zoveel mogelijk tegen te gaan is het belangrijk om veel water te drinken, wrijven zoveel mogelijk te vermijden en voldoende te slapen. Ook het hebben van een gezonde lifestyle en het gebruik van een zonnebril helpt. Met concealers of foundation kan je donkere kringen camoufleren, maar je kunt ook kiezen voor oogproducten met speciale peptiden erin, zoals ons Eye Serum.
 
Eye Serum

Het Eye Serum bevat de peptide Haloxyl, welke de bloedcirculatie activeert en zorgt dat de bloedvaatjes minder vernauwen. De doorstroming wordt hierdoor verbeterd en er is minder “stilstaand” bloed wat blauwig doorschijnt. Daarnaast bevat dit serum ook de peptide Syn-ake, die kraaienpootjes gladstrijkt en minder diep maakt. Vaak activeren deze speciale oog-peptiden ook het lymfesysteem, zodat vochtwallen ook verminderen. Het Eye Serum is geschikt voor alle huidtypen, voor het beste resultaat breng je het Eye Serum aan voor de Eye Cream.

Eye Cream
De Eye Cream bevat de Argireline peptide, die spiercontracties van de mimiekspiertjes ontspant, en de huid hierdoor gladstrijkt. Daarnaast bevat de crème arganolie wat zeer rijk is aan antioxidanten die het afsterven van (gezonde) huidcellen door vrije radicalen tegengaan. De dunnere huid rondom de ogen is erg gevoelig voor vrije radicalen en daardoor ook voor vroegtijdige huidveroudering. De Eye Cream is geschikt voor alle huidtypen, voor het beste resultaat breng je het Eye Serum aan voor de Eye Cream.
 

Eye Serum 15 ml €31,90 

Eye Cream 15 ml €34,90