Ontharen

GET SMOOTH
Voor het ontharen maakt Huidstudio Jess gebruik van Starpil Wax.
Grondig, efficiënt en veilig waxen doen we met Starpil Wax. Starpil is dé marktleider in professionele waxproducten voor de salon en biedt hard wax, soft wax, roll-on wax en waxbenodigdheden aan.
Starpil Wax is PETA-gecertificeerd, dierproefvrij en werkt met oog voor mens en milieu. Een fijne gedachte!

Waarom harsen ipv scheren?
Met scheren worden de haartjes tot aan de wortel weggehaald. Met harsen worden de wortels mee eruit getrokken. Hierdoor blijven haartjes langer weg en komen er zachtere haren voor terug.

Hoelang moeten mijn haartjes zijn om te harsen?
Er moet natuurlijk wel een haartje zitten om deze te kunnen waxen. Zorg ervoor dat de haartjes minimaal 1 cm boven het huidoppervlak uitkomen. Hoe langer de haartjes zijn hoe beter de wax pakt. Probeer dus even niet  te scheren. 

Hoe vaak moet ik harsen?
Een waxcyclus van 4-6 weken zorgt voor een optimaal resultaat. Zeker op de langere termijn zal je merken dat het echt effect gaat krijgen. Je haargroei wordt minder en de haartjes komen zachter terug. 

Wat mag je niet doen na het harsen?
Vermijd tot 48 uur na het harsen: een heet bad, zonnebank, sauna of andere warmte/hitte behandelingen en ga liefst ook niet direct sporten Gebruik ook na die tijd een goed zonneproduct met beschermingsfactor. Probeer na het harsen niet te krabbelen of hard over de huid te wrijven.

Tip!
Zorg ervoor dat de huid goed voorbereid is op een waxbehandeling. Geef de huid 1 week van te voren een heerlijke scrubbehandeling. 
Scrub tussen de behandelingen door ook regelmatig de huid om ingegroeide haartjes te voorkomen. 

Ontharen Nijkerk