Bio Peel

Kruidenpeeling

Voedingsboost - Pigmentvlekjes verminderen- Porien verfijnen - Celvernieuwing- Collageenaanmaak - Acne (littekentjes) 

De peeling welke ook in de zomerperiode mag! 

Wat is een Bio Peel?

Een Bio Peel is een kruidenpeeling, waarbij een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid aangebracht wordt. Deze kruiden en extracten zetten de huid aan tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf gaat herstellen met een zichtbaar resultaat.
Door middel van een massage worden de heilzame stoffen uit de kruidenmix optimaal door de huid
opgenomen. Direct na de behandeling is de huid diep gereinigd en voelt de huid glad en zacht aan.
Dat de huid zo glad en zacht aanvoelt komt door het wegnemen van de bovenste lagen dode huidcellen.

Wat doet de Bio Peel?

Wat deze Bio Peel zo uniek maakt, is het gebruik van een 100% natuurlijke mix van kruiden, zeewier en
algen. Bij deze Bio Peel wordt géén waterstofperoxide gebruikt. De mix is een poeder, die vlak voorgebruik ‘geactiveerd’ wordt met de Bio Peel Gel.
De spirulina alg op zich bevat al 11 vitaminen, 10 mineralen en 18 aminozuren. Omdat deze voedingstoffenmakkelijk opneembaar zijn door de huid geeft de Bio Peel een intensieve voedingsboost. Daarnaast heeft de Bio Peel een sterk ontgiftende werking, creeert een prachtige glow en geeft huidverbetering van binnenuit. 

Wat kunnen we met een Bio Peel bereiken?

 • Algehele huidverbetering
 • Huidherstel
 • Herstel bij (uitgebluste) puisjtes
 • Onderhuidse (talg)bultjes
 • Gladder huidoppervlak
 • Intensieve ontgifting
 • Verwijderen van dode huidcellen
 • Egalere tint
 • Fijnere porien 
 • Verminderen van pigmentvlekjes

 

Hoe werkt het?

Voor te behandeling krijgt u een online een intake/toestemmingdformulier opgestuud met belangrijke punten over de behandeling.
Wanneer u in de salon komt voor de behandeling vindt er na de reiniging altijd een huidcheck plaats om te bepalen welke powder er gebruikt wordt. 
Na de reiniging wordt de kruidenpeeling aangebracht. De kruidenpeeling wordt gedurende 10 tot 15 minuten ingemasseerd. Tijdens de massage kan de huid tintelen of licht brandering aanvoelen, 

Na de massage met de kruidenpeeling wordt het Vitamine C serum aangebracht en vervolgens een masker. Hierna wordt een serum en verzorging aangebracht die afgestemd is op uw huid.

Tijdens de peeling worden er veel dode huidcellen verwijderd. Daarom wordt de behandeling afgesloten met een Oil Elixir en een beschermende zonnefactor. 

Tijdens de behandeling wordt de huid gestimuleerd en geactiveerd. Het huidgevoel kan als prikkelend, tintelend of branderig worden ervaren. Na het verwijderen van de peeling is het absorptievermogen van de huid sterk verhoogd. Dit wil zeggen dat alle producten na de Bio Peel beter opgenomen worden.
Het betekent ook dat deze producten (zoals een masker) intensiever werken en ook intensiever voelen.
De huid is gevoeliger na de Bio Peel. Dit kan geen kwaad, het is een teken dat de huid aan het werk wordt gezet.

Eenmalige behandeling
Een eenmalige behandeling met de Bio Peel is zeker mogelijk.
Het is een behandeling om effectief dode huidcellen te verwijderen en tegelijkertijd de huid een boost te
geven door de hoge concentratie voedingsstoffen. Ook na één behandeling voelt de huid glad en zacht
aan.

Behandeling in kuurverband
Om de huid intensief te verbeteren en langdurige resultaten te behalen past u de behandeling in
kuurverband toe. Een kuur bestaat uit minimaal 3-6 behandelingen met een interval van 7-14 dagen. Na de kuur kan het resultaat behouden worden door iedere 3 maanden de Bio Peel behandeling te herhalen. Wanneer je een kuur boekt krijg je een gratis after care setje erbij. 

Prijs en duur behandeling
Behandeling bestaande uit:

 • Cleanser
 • Huidcheck
 • Bio Peel
 • Verwijderen onzuiverheden
 • Vitamine C en Niaciamide Boost
 • Masker
 • Decollete, nek-schoudermassage tijdens masker
 • Ampul
 • Oil Elixer 
 • SPF 50 protect cream

Tijdsduur: 60 minuten 
Prijs: €75,-


Verschillende soorten powders
De Bio Peel wordt voor elke klant speciaal aangemaakt. Er vindt altijd eerst een intake en huidcheck plaats om te bepalen welke powder en biopeel gel er wordt gebruikt. 
Huidstudio Jess heeft 3 verschillende Bio Peel Powders in haar assortiment waarmee we heel gericht op elk huidprobleem kunnen werken.

Deze Powders zijn: 

Herbal Peel
Ideaal voor de verslapte huid, een huid die met onzuiverheden te maken heeft gehad. Bevat een natuurlijke mix van kruiden, zeewier en algen.

Bio Peel Pumpkin Peel
Een powder op basis van pumpkin seeds powder met scrubdeeltjes van basilicum. De Pumpkin Peel heeft een meer enzymatische en keratolytische werking dan de Herbal Peel. De scrubdeeltjes van deze peeling zijn afkomstig van gedroogde basilicumblaadjes en bevatten een hoge concentratie aan verschillende vitaminen en mineralen. Deze concentratie is vele malen hoger bij gedroogde basilicum dan bij de niet gedroogde blaadjes, dit heeft ermee te maken dat in verse blaadjes veel water aanwezig is. Tijdens het drogingsproces verdampt het water uit de blaadjes waardoor we alleen nog een hoge concentratie vitaminen en mineralen overhouden. 
Indicaties:
- doffe/vale huid, verhoornde huid
- grove poriën, veel huidreliëf
- hyperpigmentatie, pigmentvlekken

Bio Peel Amino Acid Peel
Deze powder heeft een basis van wel 20 verschillende aminozuren, waarvan 9 essentiële aminozuren die het lichaam zelf niet kan aanmaken. Eiwitten, oftewel aminozuren, zijn de bouwstenen van onze huid. Wanneer er zich problemen voordoen in de huid, dan is dit terug te zien aan een probleem in de aminozuren van de huid door een verkeerde manier van celdeling waardoor er klachten in de huid ontstaan. Deze huidproblemen pakken we het beste aan bij de basis, dus met aminozuren, waardoor de huid gestimuleerd wordt voor een betere celdeling.
Indicaties:
- rosacea, couperose, schilfering
- gevoelige huid
- actieve acne

Belangrijke punten
1. Wanneer mag een Bio Peel behandeling niet?

 • kanker, ook wanneer de cliënt nog kankermedicatie inneemt
 • virale infecties (ook bij een koortslip), de infectie kan zich verspreiden
 • open wondjes
 • actinische keratose (voorstadia van huidkanker door zonschade) 
 • retinoïden (waaronder vitamine A-zuur, stoppen gedurende 6 weken)Een Bio Peel toepassen bij het gebruik van roaccutane/accutane (isotretinoïne) gaat in overleg met de behandelend arts

2. Er worden meerdere laagjes dode huidcellen verwijderd. De huid is hierdoor dunner en minder goed beschermd tegen uv-straling. De zon(nnenbank) dient 14 dagen te worden vermeden. Bij blootstelling aan de zon is het aan te raden de Anti-Aging protect Cream SPF-50+ te gebruiken. 

3. De huid wordt niet specifiek uv-gevoelig door een Bio Peel, zoals wel dit wel het geval is bij een AHA
peeling. De zomer is daarom géén contra-indicatie voor de Bio Peel. Ondanks dat de huid niet specifiek uv-gevoelig wordt door de Bio Peel, raakt de huid wel een laag met dode huidcellen kwijt. Vandaar dat het belangrijk is om de Anti-Aging protect Cream SPF-50+ te gebruiken. 

4. De huid kan tot 48 uur na de behandeling droog en licht trekkering aanvoelen. U kunt dit wegnemen door het gebruik van een olie-serum, zoals het Dry Skin Rescue Serum of één van de Oil Elixirs. 

5. Tussen een Botox® behandeling en een Bio Peel moet minimaal 14 dagen zitten.
De voedingsstoffen uit de Bio Peel ontgiften namelijk de huid, maar ook de Botuline Toxine (de werkzame stof in Botox®). Ook tussen fillers en een Bio Peel moet minimaal 14 dagen te zitten, dit i.v.m. de druk die op de huid gegeven wordt tijdens de behandeling en de mogelijke verschuiving van de fillers.

6. Tussen harsen en een Bio Peel moet minimaal 14 dagen zitten.

7. Tussen de volgende behandelingen en een Bio Peel moet minimaal 6 weken zitten, mits deze toegepast zijn op hetzelfde gebied waar u de Bio Peel gaat aanbrengen: microdermabrasie, sterke chemische peeling (TCA, Jessner, Blue Peel), IPL en laserbehandeling.8. Vanwege de ontgiftende werking is het belangrijk om na de behandeling gedurende de dag minimaal 2 liter water te drinken. 

Kuur 3 behandelingen: €245,-
incl. after care set en €10,- korting 

Kuur 6 behandelingen: €450,-
incl. Anti-Aging Protect Cream SPF 50 50 ml